Laddar...

Collector Bank

Göteborg

Om Collector Bank

Collector Bank grundades 1999. Under de första åren var Collector Bank endast verksamt inom hantering av nödlidande krediter. Från 2003 valde Collector Bank en ny inriktning och utvecklades till ett kreditmarknadsbolag som erbjuder egna produkter mot kunder.

Första steget var factoringtjänster till företag, därefter faktura- och delbetalning för konsumentköp, då med postorderhandeln som distributör. Senare har e-handeln utgjort den huvudsakliga målgruppen, men butikskedjor finns också representerade. Till privatpersoner adderades privatlån utan säkerhet och sparkonton.

Produktutvecklingen har successivt anpassats efter kundernas behov och marknadens efterfrågan. År 2010 introducerade Collector Bank kreditkort till sitt erbjudande. Till factoringtjänsterna adderades företagslån till factoringkunder. 2013 introducerades fastighetskrediter i form av juniorlån för professionella fastighetsaktörer och idag omfattar erbjudandet till stor del även seniorlån.

I maj 2015 erhöll Collector Bank tillstånd att driva bankrörelse och i juni 2015 genomförde moderbolaget Collector AB en börsintroduktion på Nasdaq Stockholm.

Aktuella uppdrag

Bransch
Finans
Antal anställda
200
Grundat
1999
Huvudkontor
Göteborg